• Persoonlijk advies
  • Korte levertijden
  • Maatwerk

dubbelzijdig TissuetapeDuploCOLL 268

  • 1
Tissuetape - DuploCOLL 268
Referenties
  • Voor het verlijmen van kunststoffen
  • Waterbestendig
  • Oplosmiddel-vrij
Contact & advies

Tel: +31 20-7400599

Online - aanvraagformulier
productbeschrijving

Wilt u moeilijk te verlijmen kunststoffen zoals polyethylene, polypropylene en polystrol duurzaam met elkaar verbinden? Zoekt u een dubbelzijdige tape om glans en gladde oppervlaktes permanent te verlijmen? DuploColl 268 is een zeer sterk dubbelzijdig tape uit het huis van Lohmann, welke met zijn natuurrubber belijming, voor dit soort toepassingen ontworpen is. In het bijzonder voor gladde hoog en laag-energetische kunststoffen, is het DC 268 geschikt. Ook voor rubberen producten, als ook poeder- en SH coatings , kan dit montagetape ingezet worden. Door zijn waterbestendigheid verbindt het Duplocoll 268 componenten in vochtige omgevingen of in ruimtes waar condensvorming naar voren komt.

DuploColl 268 wordt bijvoorbeeld toegepast om rubber vormen of kunststof profielen zelfklevend te maken. De tweede zijde van het tape is, ter bescherming van de lijmlaag , voorzien van een geel afdekpapier. Op die manier kunnen de zelfklevend gemaakte componenten makkelijk vervoerd worden en op een later tijdstip vervoerd worden.

In tegenstelling tot folietapes, kan het DC 268 tissuetape zonder bijkomend gereedschap met de hand gescheurd worden. Dit draagt uiteraard in hoge mate bij aan een tijd en kostenbesparing.

Lijm

DC 268 is voorzien van een speciale tissuedrager, welke aan beide zijden belijmd is met een helder synthetisch natuurrubber. Karakteristiek voor de gebruikte natuurrubber lijm is de excellente aanvangskleefkracht (TACK) en een bovengemiddelde verbindingskracht op lastig te verlijmen polymeren zoals PE, PP, PVC of ABS. Bovendien is de lijm vochtbestendig.

De totale dikte van de tissuedrager en de lijm bedraagt ca. 0,23 mm. De lijmlaag is afgedekt met een gele siliconen liner. Het Lohmann 268 kan duurzaam belastbaar ingezet worden in temperaturen tussen –10 °C en +70 °C, zonder aan kleefkracht te verliezen.

Voorbeelden van toepassing

Tips & Hints

 Ook al is het DuploColl 268 tape na applicatie geschikt voor vochtige ruimtes, is het van belang dat het aanbrengen van het tape zelf onder droge omstandigheden en huiskamertemperatuur gebeurd.

Dit om condensvorming op de lijm te voorkomen.

  • Verlengen en splicen van kunststof, papier en metaalfolies
  • Verbinden van leer en textiel
  • Duurzame verlijming van rubber producten en kunststof profielen
  • Montage van printplaten of verstuiver installaties

Afmeting

Breede x Lengte
Verpakkingseenheid
6 mm x 50m 210 Rollen
9 mm x 50 m 140 Rollen
12 mm x 50 m 105 Rollen
15 mm x 50 m 84 Rollen
19 mm x 50 m 66 Rollen
25 mm x 50 m 50 Rollen
30 mm x 50 m 42 Rollen
38 mm x 50 m 33 Rollen
50 mm x 50 m 18 Rollen

 

Kwaliteitskenmerken

DuploColl 268 is getest en goedgekeurd door de UL 969 Underwriters Laboroties. Dit is een onafhankelijk testinstituut om producten, materiaal, componenten en systemen op veiligheid te controleren

Opmaak

DuploCOLL 268 ligt naar binnen gewikkeld op een stevig kartonnen kern van 76 mm. Om de rollen in de verpakking te beschermen, ligt er tussen elke rol een siliconen beschermpapier.

Opslag

De Shelf-life van het DuploColl 268 ligt bij normale luchtvochtigheid (50-70 %) en bij huiskamertemperatuur van 17 °C - 20 °C, op 12 maanden in de originele verpakking.

Gratis samples

Bestel nu kosteloos samples van het Duplocoll 268 dubbelzijdig tape. Neem nu contact met ons op!

Prijs en levertijd

Heeft u nog vragen? Onze specialisten beantwoorden u graag ook met betrekking tot prijs en levertijd via telefoonnummer 0031 (0) 20 7400 599 of per email naar info@kleeftechniek.nl

Neem nu contact met ons op en ontvang een geheel vrijblijvende offerte.