• Persoonlijk advies
  • Korte levertijden
  • Maatwerk

Klittenband & Magneten

Afneembare verbindingstechnieken op maat

Zelfklevend band uit klittenband en magneten

Individuele stansdelen, afmeting op maat, productvariaties

Klittenbandproducten

Klittenbandproducten

Een bijzondere variant van bevestiging is het principe van klittenbandsluiting. In zelfklevende of opnaai bare uitvoering vindt men klittenband producten in vele industriële maar ook dagelijkse toepassingen terug. Afgekeken van het principe van de stekelvrucht uit de natuur worden klittenbandproducten daar ingezet, waar terugkerende open en sluit cycli vereist zijn. In de basis worden er voor het sluiten twee componenten met elkaar verbonden, die zich in elkaar haken. Normaal gesproken bestaan klittenbandproducten uit een haakzijde en luszijde. Bij nauwkeuriger observatie herkent men dat de luskant uit heel veel kleine oogjes bestaat. De luskant van een klittenband wordt daarom ook wel eens looptape genoemd. Op de haakzijde zijn kleine weerhaakjes aangebracht. Als je beide materialen tegen elkaar drukt grijpen de haakjes in de ogen. Zo ontstaat er een stevige verbinding die echter door lichte druk van elkaar gescheiden kan worden. Klittenbandproducten bestaan uit chemische vezels zoals bijvoorbeeld polyamide, polypropyleen of polyester. Om de verscheidene vereisten tegemoet te komen ontwikkelde zich in de loop der tijd diverse variaties van klittenbandproducten, die zich in hun eigenschappen, zoals dikte, diverse spannings bestendigheden, onderscheiden. Zo zijn bijvoorbeeld, naast de standaard haak en lus verbinding, ook paddenstoel of velours tapes in de industrie geen zeldzaamheid. Ze onderscheiden zich, afhankelijk van het product, in het bijzonder door hun hoge weerstand, trek en pel krachtbestendigheid. Voor het bundelen zijn in het bijzonder het back to back klittenband geschikt, die op een zijde met haak en de ander zijde met lus uitgerust zijn. Gordel en elastieken banden uit klittenband worden vaak in de medische techniek toegepast, omdat ze bijzonder elastisch en flexibel. De rede hiervoor is dat de onderzijde uit rubber bestaat.

Ons standaard assortiment bestaat uit klittenbandproducten voor de naaimachine of voor kleven. Zelfklevende klittenbandproducten zijn op de rugzijde voorzien van een kleefstof, geschikt voor diverse toepassingen. Daarmee hangt de keuze voor een passend klittenband af van de toepassing. Bij elke kleefstof of klittenbandsoort veranderen de eigenschappen en daarmee de inzet gebieden. Bovendien zijn klittenbandproducten in verschillende kleuren en als klittenbandrondjes leverbaar.

Om zeker te stellen dat u zich voor het juiste klittenbandproduct besluit, raden wij u aan zich te laten adviseren door onze specialist voor toepassingstechnieken. Op aanvraag krijgt u ook klittenbandproducten buiten ons standaard assortiment. Uw contactpersoon begeleidt u hier uitgebreid bij. Alle klittenbandproducten leveren wij uiteraard in perfecte kwaliteit en redelijke prijzen.

 

Magneetproducten

Naast onze klittenbandproducten , voeren wij magneten in verschillende uitvoeringen. Altijd wanneer het erom gaat, weer loskoppelbare verbindingen te bereiken, dan zijn magneten een optie. Is het bij klittenbandsluiting zo dat de werking na veelvuldig openen en sluiten minder wordt, bij gemagnetiseerde banden of coins is dit betrouwbaar.

Klassieke permanent-magneten worden in de regel als magneetband of als magneetcoins ingezet. Deze worden zelfklevend gemaakt. Zo wordt bijvoorbeeld een magneetcoin aan de rugzijde voorzien een dubbelzijdig kleefrondje met afneemlipje. Hierdoor kan men de magneetcoin in bijvoorbeeld mappen of verpakkingen plakken. De zelfklevende Neodymium magneten zijn in verschillende diameters en sterktes verkrijgbaar. Bij magneetband onderscheidt men in de basis isotrope magneten van anisotropen magneten. Isotroop magneetband kunnen in alle asrichtingen gemagnetiseerd worden en hebben daarom geen vooraf bepaalde richting

Anistroop magneetband worden door een vooraf ingegeven oriëntering  in een bepaalde richting gemagnetiseerd. Als men 2 stroken van een rol anistroop magneetband snijdt en je brengt deze tegen elkaar, dan stoten zij zich van elkaar af. Als je een strook 180 graden draait, dan trekken ze elkaar aan en passen precies op elkaar

Magneten op maat, supermagneten en ringmagneten of ook blokmagneten leveren wij graag op aanvraag