• Persoonlijk advies
  • Korte levertijden
  • Maatwerk

Bewerkingsapparaten

Tapedispenser en etikettendispenser

Bewerk efficient kleefrondjes en tapes

 

Nu geheel vrijblijvend kostenloos testen!

Bewerkingsapparaten


Bewerkingsapparaat

 

 

Wij bieden onze klanten een veelvoud aan bewerkingsapparaten aan om onze kleefproducten efficiënt te verwerken.

Indien tape in exacte lengtes moet worden afgemeten om precieze verbindingen door te kunnen voeren, raden wij de KK A 900 aan. Hierbij gaat het om een semi-automatische tapedispenser in de vorm van een handzaam tafelmodel. Er kan zowel enkel- als dubbelzijdig tape worden gebruikt. De rol tape wordt in de tapehouder gehangen en het begin van de rol wordt via een transportrol gemakkelijk naar voren naar de snij-inrichting geleidt.

 

Door middel van een gebruiksvriendelijk display kan vervolgens de gewenste lengte van het tape worden ingevoerd. Het tape wordt automatisch naar voren geschoven en bij de uitgave exact afgesneden. Bij het handmatig afnemen van het plakband wordt automatisch de volgende naar voren geleidt. Behalve een praktische teller en de mogelijkheid om maximaal zes lengtes op te slaan, bestaat ook de mogelijkheid om twee rollen tegelijk te verwerken. Gelet op het feit dat moeizaam afmeten en afknippen met de A 900 verleden tijd is, verbaasd het niet dat deze plakbandsnijder een van de meest favoriete producten in ons assortiment is.

In geval van zeer breed en dik tape met een zeer stroperige lijm, neigen onze klanten eerder naar de tapedispenser TDA 080. Deze semi-automaat is zeer robuust, alle mechanische onderdelen bestaan uit metaal. Het gebruik is hetzelfde als bij de A 900.

Het is ook mogelijk om dubbelzijdig plakband met een handafroller aan te brengen. Hiervoor bieden wij handafrollers van het merk 3M aan met snij inrichting en een optionele zijgreep voor exact aanbrengen en ideale aanpresdruk.

Verder staan onze klanten de 3 M Scotch ATG 700 handafroller voor het gebruik van Transfertape ter beschikking. De speciale taperollen  voor het ATG systeem hebben wij in verschillende kleefsterktes en afmetingen. Het Transfertape is buitengewikkeld op een kleine kern en heeft geen drager.

 

Voor het aanbrengen van het tape wordt de handafroller op het oppervlak gezet en de flinterdunne tape direct overgedragen. De andere kant kan dan direct geplakt worden, het lastige verwijderen van de schutlaag is niet nodig. Voor zeer nauwkeurige plakwerkzaamheden kunnen onze kleefmuizen worden ingezet. Hierbij gaat het om kleine kleefrollers, die eveneens van een transferfilm voorzien zijn. De kleefrollers zijn uitermate geschikt om over veel werknemers te verdelen. Behalve een permanent klevende variant kan ook een afneembare tape worden geleverd.

Uiteraard zijn ook enkelzijde plakbanden met behulp van apparaten gemakkelijk te verwerken. Voor het verpakken van dozen worden traditioneel onze stabiele handafrollers gebruikt. Indien u verpakkingen met papieren tape wilt sluiten, kunt u kiezen uit een mechanische of een automatische gomtape dispenser.

Ook vindt u in ons assortiment de kleefrondjes resp. de etiketten dispenser. Hier kunt u op voordelige tafelafrollers uit metaal kiezen, die het kleefrondje aan een spendeerzijde van het silicoonpapier door middel van trekken aan het papier losmaken. Vervolgens kan het etiket makkelijk afgenomen worden.

De semi-automatische variant is de E 100. Deze Etikettenspender voorziet u van etiketten en enkel- of dubbelzijdige kleefrondjes op de rol.

Graag stellen wij u onze bewerkingsapparaten kosteloos voor testdoeleinden ter beschikking.