• Persoonlijk advies
 • Korte levertijden
 • Maatwerk

lijmdotsSuperdots

 • 1
 • 2
 • 3
Superdots Lijmdots Superdots Lijmdots Superdots Lijmdots
Referenties
 • Food-safe, FDA goedgekeurd
 • Snelle handmatige installatie
 • Verkrijgbaar in veel lijm sterktes
Contact & advies

Tel: +31 20-7400599

Online - aanvraagformulier
productbeschrijving

Op zoek naar een manier om productsamples of give-aways in uw documenten aan te brengen? Om een product sample stevig op een pakket te plaatsen? SuperDots zijn een tijd en kosten efficiënte manier om kleine inserts te bevestigen in uw promotiemateriaal. De SuperDots kunnen gemakkelijk worden verwijderd -  zonder lelijke lijmresten op het patroon of de documentatie. Dankzij de verschillende lijmsterktes van SuperDots houden blijven de samples stevig op zijn plaats.

Lijm en lijm sterktes

SuperDots worden gemaakt van een smeltlijm op basis van een synthetisch rubber. Door de FDA-certificering worden SuperDots veilig geacht voor indirect contact met levensmiddelen. De transparante lijmdruppels zijn geurloos en kunnen worden verwerkt zonder prikkende dampen. SuperDots worden vaak ten onrechte siliconen dots genoemd, vanwege de rubberachtige en transparante structuur. Voor verschillende eisen en maximale flexibiliteit, verkrijgt u onze SuperDots in vier verschillende lijm sterktes:

 • "Easy Tak" (zwakke lijm, verwijderbaar, direct contact met levensmiddelen)
 • "Easy / Mid-Tak" (eenvoudig zelfklevend, verwijderbaar, direct contact met levensmiddelen)
 • "Mid Tak" (gemiddelde kleefkracht, voorwaardelijk afneembaar, direct contact met levensmiddelen)
 • "1007 - Permanent" (sterke lijm, indirect contact met levensmiddelen)

De zwakke lijm versies "Easy Tak" en "Easy / Mid-Tak" zijn niet-permanent en kunnen worden verwijderd zonder sporen van kwetsbare oppervlakken zoals papier of karton, zonder deze te beschadigen. Deze ontwerpen worden vooral gebruikt in toepassingen zoals direct mail of overige mailings.

Glue Dots met medium kleefkracht "Mid Tak" zijn semi-permanent. Ze kunnen gemakkelijk op gladde of harde oppervlakken zoals plastic, gelijmt worden en zijn weer te verwijderen. Op oppervlakken van dun papier of karton , kunnen dezeSuperDots niet verwijderd zonder beschadiging van het materiaal.

Voor een bijzonder krachtig en permanente verbinding aan een verscheidenheid van substraten, adviseren wij onze SuperDots "1007 - Permanent". Deze dots niet makkelijk worden verwijderd.

Ons assortiment Superdots omvat direct verwerkbare lijmdots in de volgende afmetingen

 • SuperDots Small - ca. 3-4 mm Ø
 • SuperDots - ca. 10 mm Ø;
 • SuperDots Large - ca. 14-15 mm Ø;

Aanbrenging

Het aanbrengen van lijmdots is uiterst eenvoudig. Een strook met het gewenst aantal gluedots, wordt uit de dispenserbox getrokken en met de hand afgescheurd. De lijmdot wordt gepositioneerd en met de achterzijde van het siliconen , wordt de lijmdot op het oppervlak gedrukt. Door deze lichte aandrukking, blijft de dot op het oppervlak achter. Het sample kan nu direct geplakt worden. Als alternatieve werkwijze kunnen de dots ook vanuit de dispenserdoos , middels een applicator verwerkt worden.

Hints & tips

Wilt u een product zelfklevend maken, maar pas op een later tijdstip verlijmen? Dan adviseren wij onze dubbelzijdige kleefrondjes met schutvel. Deze zijn verkrijgbaar in sterk/sterk klevend en sterk/zwak klevend.

Toepassingsvoorbeelden

 • Bevestiging van product samples en proefjes
 • Bevestigen van giveaways en bijlagen
 • Bevestiging van kaarten of pasjes van plastic

Kwaliteitskenmerken

Let u bij de aanschaf van lijmdots op de volgende kwaliteitskenmerken:

 • Sterke siliconenwaarde van de liner voor de beste afgiftes bij hoge aanhechting van de lijmdots
 • Voldoende sterkte van de  papieren liner om scheuren te voorkomen
 • Een zuur en lignine-vrije samenstelling om het verkleuren oppervlakken te voorkomen
 • Een juist gedoseerde gebruik van siliconenoliën, om vlekken op oppervlaktes te voorkomen

Opmaak

Standaard hebben onze SuperDots een diameter van ongeveer 10 mm. Aangezien de hechtpunten in de productie worden neergezet als een gesmolten smeltlijm op de liner, kunnen de maten iets afwijken. Als de toegepaste druk tijdens het persen van de lijmdots hoger wordt, zal de diameter van de superdot en dus het kleefoppervlak ook groter zijn.

SuperDots komen 1 baans op een rol van siliconen gecoat papier en zijn extern gewikkeld op een 3-inch kartonnen kern. Aangezien de SuperDots blootgesteld op de liner liggen, wordt het schutpapier aan beide zijden bekleed met silicone.

Alle zelfklevende sterktes en afmetingen zijn verkrijgbaar in rollen  van 1.000, 2.000, 5.000 en 10.000 lijmdots per rol. Het juiste aantal dots per rol wordt bepaald door de afstand tussen de afzonderlijke kleefdots en het aantal loopmeter. Opdat u verzekerd bent van voldoende aantallen, zitten er altijd wat meer dots op de rol.

Voor een betrouwbare opslag en bewaarperiode zitten de dots in een stevige kartonnen doos.

U kunt de dots minimaal 1 jaar bewaren.

Passend toebehoor – voor een nog efficiënter gebruik

Als toebehoor voor een stabiele houvast van het werkoppervlak, leveren wij een staander uit kunststof voor dispenserdozen met 1.000, 2.000 en 5.000 lijmdots op de rol. Deze voet is aan de onderkant voorzien van twee stroken zelfklevend klittenband. De dispenserdoos wordt in deze staander geschoven, het schutvel van het klittenband genomen en het geheel kan op een werkbank geplaatst worden. Dankzij de sterke acrylaatklever blijft de doos stevig op zijn plek staan en heeft u de handen vrij om de gluedots snel te verwerken. De doos met 10.000 lijmdots op rol, hebben een ingebouwde standfunctie in de doos zelf. Uit twee zijkanten van deze doos komen twee geperforeerde kleppen, waarmee men de dispenserdoos kan stabiliseren.

Gebruik onze single-dot applicator, als u secuur de dots op een sample aan wilt brengen en de standaardafstand op de liner te gering is. Deze applicator wordt bovenop de transferbox geschoven. Vanuit de doos terkt men de liner met superdots over de applicator heen. U krijgt steeds 1 single dot vrijliggend op de kunstsof applicator, aar u uw product op kan drukken. De dot zal zonder twijfel meegenomen worden.

Voor een snelle verwerking van onze superdots, biede wij u onze Scotch ATG 700 handafroller aan. Met deze zeer eenvoudig en stroomloze te bedienen handgun, kunt u de gluedotjes snel afrollen. De superdots voor deze toepassing komen op rollen van 1.500 stuks en zitten op een 1-inch kern gewikkeld. De rollen zijn korter, zodat deze ook in de ATG 700 roller passen. Om telescoperen tegen te gaan, zijn deze superdots rollen in een kunstof verpakking gelegd.

Persoonlijke oplossingen voor u

Voor speciale wensen, kunnen wij u onze lijmdots met een andere diameter leveren, te weten onze: Superdots small ( ca. Ø3-4 mm ), of de Superdots large ( ca. Ø 14-15 mm )

Heeft u rollen superdots nodig met een groter aantal op rol ? Geen probleem. Op aanvraag leveren wij 10.000 gluedots op rol of meer. Ook kunnen wij, afhankelijk van uw afname, lijmdots met een kleur leveren.

Om met het milieu en onnodig afval mee te denken, leveren wij de lijmbolletjes ook zonder kartonnen verpakking.

Nu kosteloos samples opvragen

Vraag onze medewerkers naar kosteloze samples omtrent superdots in uw gewenste kleefkracht en afmeting en overtuig uzelf van onze kwaliteit.

Prijzen en levertijden

Samen met onze specialist vinden wij de oplossing voor u voor de juiste superdots, gluedots en lijmdots. Vraag gerust naar informatie omtrent prijzen en levertijden

via telefoonnummer: 020 7400 599

of email naar info@kleeftechniek.nl

Neem nu contact op en ontvang een geheel vrijblijvende offerte.