• Persoonlijk advies
  • Korte levertijden
  • Maatwerk

Sika

Sika-Kleef-/Vulstoffen

Sika

Sika lijmen en kitten zijn wereldwijd bekend om milieuvriendelijke chemische specialiteiten voor bouw en industrie. Zij worden beschouwd als tijd-en kostenbesparend alternatief voor klinknagels, lassen, schroeven. Sika lijm en kit verbindt uw materiaal duurzaam en bestendig. De materialen worden ook gespaard omdat de oppervlakte spanning gelijkmatig verdeeld wordt, en het te verlijmen materiaal niet geschonden wordt. Welk Sika product voor uw verbinding de juiste is hangt naast voegpartners, van vele andere omgevingsfactoren af. Daarom raden wij u in de basis een deskundig advies aan van onze technische dienst.

De kern competenties van de succesvolle lijmen en kit van Sika liggen in vijf vakgebieden waarop alle producten zijn gebaseerd. Het eerste gebied is de klassieke afdichting tegen externe invloeden, zoals kou, hitte, vocht, gassen en stof. Een andere competentie ligt in de binding, dat wil zeggen de permanenten verbinding van de verschillende materialen. En de demping is een belangrijke factor omdat het geluid en trilling verminderd. Een andere is de materiaal versterking waardoor de belasting vaak kan worden verhoogd. De laatste competentie is voor het beschermen, om de weerstand van een object te vergroten. Om te voldoen aan de uiteenlopende eisen in de bouw en industrie omvat het Sika assortiment verschillende technologieën. Elk merk heeft dus unieke eigenschappen die aanzienlijke invloed hebben op uw aanvraag. Zij verschillen bijvoorbeeld niet alleen in shore hardheid, uithardtijd of consistentie, maar ook in de dosseringsvorm en verwerkbaarheid. Zo zijn Sikaflex-producten onder andere voorkomend in een-component polyurethanen en polyurethaan hybride die uitharden tot elastomeren. Dit terwijl SikaForce-producten twee component polyurethanen zijn die stollen naar het samenvoegen van de twee elementen. SikaFast bestaat uit acrylaat reactielijm die bijzonder snel uithard. In tegenstelling op dit gebied zijn SikaLastomer-producten die uit butylrubber bestaan en daarmee niet hard worden. Zie bovendien de SikaSeal serie op siliconen gebaseerde producten. Om uw oppervlak zo goed mogelijk voor te bereiden verwijzen wij u ook naar het Sika assortiment van de cleaner, activator, en primer. Alles te verkrijgen in een breed assortiment.

Door een geschikte voorbehandeling kunt u bijvoorbeeld de hechting duidelijk verbeteren. Zodat ook u professioneel kan lijmen en kitten ondersteunen onze experts u graag bij de keuze van een passende lijm of kit systeem voor uw persoonlijke toepassing. Als erkend Sika distribiteur beschikken wij over een ruime ervaring.