• Persoonlijk advies
 • Korte levertijden
 • Maatwerk

PE foamtapeDuploColl 5110

 • 1
Duplomont / Duplocoll 5110 dubbelzijdige schuimtape
Referenties
 • Bestand tegen kou
 • Indoor en outdoor inzetbaar
 • Geschikt voor gladde en ruwe oppervlaktes
Contact & advies

Tel: 020-7400599

Online - aanvraagformulier
productbeschrijving

Heeft u een dubbelzijdig tape nodig, die goed bestand is tegen kou en twee materialen betrouwbaar moet verbinden, ook bij zeer lage temperaturen? Of bent u op zoek naar een weersbestendig foamtape, waarmee uw raam – en deur componenten wilt verlijmen. DuploColl 5110 is een dubbelzijdig foamtape, die deze eisen aan kan.  De foamdrager van de DC 5110 is van een speciaal koudebestendige lijm voorzien, zodat het tape zich ook in extreem lage temperaturen laat verlijmen. Door de compressable foamdrager van de Lohmann 5110, past dit montagetape zich optimaal aan de ondergrond aan. Met zijn elasticiteit  reduceert het spanningen, die door verschillende externe krachten bij temperatuurschommelingen naar voren komen. De combinatie van een fantastische beginkleefkracht (Tack) en de dikte van het Polyetyleenfoam, maakt een schuifvaste verbinding mogelijk op gladde en op lichte structuur oppervlaktes.

Lijm

De witte PE-foamdrager van het DuploColl 5110 is aan beide zijden volledig voorzien van een koudebestendig  acrylaat. Het gebruikte acryl en het PE foam van de Lohmann DC 5110 zijn ook zeer goed bestand tegen tegen UV- en andere weersomstandigheden. Daardoor is dit foamtape ook zeer geschikt voor outdoor toepassingen. Door de tevens zeer hoge weerstand tegen weekmakers en veroudering, vergeelt het foam niet en blijft altijd elastisch.

DuploCOLL 5110 kan duurzaam in temperaturen tussen -40 °C en +90 °C ingezet worden, zonder aan kleefkracht in te boeten. Ook onder temperatuurschommelingen houdt het foamtape betrouwbaar. De totale dikte van de liner, lijm en drager is ca. 1,10 m.

Tips & Hints

Ondanks de hoge aanvangskleefkracht, wordt de maximale belastbaarheid pas na uithardingstijd van 24 uur bereikt. Wacht u daarom met een maximale belasting van de te verlijmen objecten.

Oppervlakte dient droog, schoon en stofvrij te zijn om een optimale adhesie te verkrijgen.

Voorbeelden van toepassing

 • Zelfklevend maken van behandeld of geborsteld kunststof of staalprofielen in de interieurindustrie
 • Montage van auto binnen –en buitenspiegels in kunststofbehuizing
 • Eindmontage in Sign- en meubelindustrie

Kwaliteitskenmerken

DuploColl 5110 is een merktape van de firma Lohmann, een pionier uit de tape-technologie. De enkel- en dubbelzijdig klevende tapes worden in alle denkbare branches van industrie en afwerking ingezet.

Afmetingen

Breede x Lengte Verpakkingseenheid
6 mm x 50m 50 Rollen
9 mm x 50 m 33 Rollen
12 mm x 50 m 25 Rollen
15 mm x 50 m 20 Rollen
19 mm x 50 m 16 Rollen
25 mm x 50 m 12 Rollen
30 mm x 50 m 10 Rollen
38 mm x 50 m 8 Rollen
50 mm x 50 m 6 Rollen

Opmaak

DuploCOLL 5110 ligt naar binnen gewikkeld op een stevige kartonnen rolkern, waarvan de binnendiamter 3 inch bedraagt (76 mm)

Opslag

Ideale opslag van het DuploColl 5110 geschiedt bij een normale luchtvochtigheid van 50 – 70 % onder kamertemperaturen van 17 °C – 20 °C in originele verpakking. Onder deze omstandigheden is de shelf-life 12 maanden na uitlevering.

Specials

Op aanvraag leveren wij u het DuploCOLL 5110 gesneden als tape-strook in elk gewenste lengte, als strook aan strook op rol of los verpakt als stansdeel in speciale vorm. Het tape is in een maximale breedte van 1.260 mm leverbaar. Ook ter machinale verwerking kan het tape met 200 loopmeter geleverd worden of bij manuele bewerking op 50 meter.

Als direct partner van Lohmann profiteert u bij een order van de volgende voordelen:

 • Afname gericht op uw toepassing
 • Zeer scherpe prijzen
 • Standaard afmetingen zijn in de regel direct uit voorraad leverbaar
 • Wij kunnen u elk Lohmann product bieden uit hun assortiment

Gratis sample

Graag sturen wij u een gratis sample van het DuploCOLL 5110. Neem nu contact met ons op!

Prijs en levertijd

Heeft u nog vragen? Onze specialisten beantwoorden u graag ook met betrekking tot prijs en levertijd via telefoonnummer 0031 (0) 20 7400 599 of per email naar info@kleeftechniek.nl

Neem nu contact met ons op en ontvang een geheel vrijblijvende offerte.