• Persoonlijk advies
  • Korte levertijden
  • Maatwerk

Kleefrondjes

Kleefrondjes in diverse vormen en kleuren. Enkelzijdig of dubbelzijdig klevend. Geweefd, folie of tissue. Permanent hechtend of weer afneembaar.

Kleefrondjes

Kleefrondjes

Nog veel uitgebreider dan het brede spectrum aan tapes zijn kleefrondjes. Evenals de tapes kunnen onze kleefrondjes enkel of dubbelzijdig zijn. Voor de eenvoud spreken wij van kleefrondjes, hoewel door de oneindige verscheidenheid van vormen, kleuren en hechtende eigenschappen, de noemer stansdelen passender zou zijn. Voor vrijwel elke toepassing ontwikkelen wij voor u een kleefrondje in passende vorm in zogenaamd maatwerk.

Enkelzijdige kleefrondjes zijn alleen aan één zijde voorzien van lijm. Zij zijn verkrijgbaar als transparante sluitzegels met of zonder perforatie, als ook individueel bedrukte etiketten uit papier of folie. Ook als CD- houders zijn kleefrondjes uitstekend geschikt. In ons standaard assortiment vindt u varianten uit foam of kunststof in velen kleuren. Het brede kleefrondjes assortiment wordt door de textielkleefrondjes afgerond, met welke u uw materiaal optimaal fixeren, sluiten en markeren kan. Voor individuele aanpassingen kunt u zich graag door een van onze specialisten laten adviseren.

Dubbelzijdige kleefrondjes bestaan uit een drager die aan beide zijden van een kleefstof voorzien wordt. Zij zijn op rol of vel, een of meerbaans aangebracht. Afhankelijk van de toepassing worden dubbelzijdige kleefrondjes vrij liggend of met opmaat gesneden liner afgedekt geleverd. De liner wordt of met of zonder afneemlipje geproduceerd. De eigenschappen van een kleefrondje worden door de combinatie tussen de drager (bijvoorbeeld folie, papier, foam of textiel), en de kleefstof bepaald. Men gebruikt voor het grootste deel varianten uit rubber of acryl kleefstoffen, vaak genoeg echter ook uit silicone of butyl. Alle kleefstoffen hebben kenmerkende eigenschappen die bijvoorbeeld bij bijzondere weerstand of aanpassingsvermogen naar voren komen. Zij onderscheiden zich in verdere klassen, zoals bijvoorbeeld natuur en synthese rubber of dispersie puur en gemodificeerd acryl. De drager is voor het standsvermogen en de verdere bewerking van immens belang. Onze lijmdots daarentegen komen zelfs zonder drager uit en bestaan uit een speciale synthetisch rubber, het hotmelt, die zich afhankelijk naar kleefkracht voor permanenten of afneembare kleeftoepassingen geschikt zijn. Voor nagenoeg elke kleeftoepassing leveren wij het optimale kleefrondje voor de ideale verbinding. Vele kleefrondjes met afneemlipje zijn uit voorraad leverbaar. Individuele stansdelen worden in korte tijd geproduceerd.

Op basis van de vele kleefrondje variatie en de verschillende toepassingen is vaak een advies door een van onze toepassing engineers nodig. Wij bieden u een persoonlijk aanspreekpunt die over een omvangrijke vakkennis beschikt en uw intensief ondersteund. Met onze hulp vindt u gegarandeerd het juiste kleefrondje met een prijs in verhouding en perfecte kwaliteit.