• Persoonlijk advies
  • Korte levertijden
  • Maatwerk

Dubbelzijdig PE foamtapeDuploColl 5016

  • 1
Duplomont / Duplocoll 5016 dubbelzijdige schuimtape
Referenties
  • Hoge beginkleefkracht (Tack)
  • Zwarte foamdrager
  • Geschikt voor indoor en outdoor
Contact & advies

Tel: 020-7400599

Online - aanvraagformulier
productbeschrijving

Voor uw toepassing zoekt u een zelfklevend product, die een zeer hoge aanvangskleefkracht heeft en tevens schuifvast is ? Bovendien moet het tape goed bestand zijn tegen invloeden van chemicaliën en oplosmiddelen, zoals polishes en huishoudelijke reinigers. Speciaal voor dit soort toepassingen biedt de producent Lohmann en dubbelzijdige montagetape DuploColl 5016 aan. Door zijn elastische lijmdrager past het DuploColl 5016 zich uitstekend op verschillende oppervlaktes aan. Tevens worden eventuele buigingen en spanningen door het PE foam gecompenseerd. Het DuploColl 5016 is met zijn acryllijm prima geschikt voor indoor én outdoor en hecht niet aleen op gladde, maar ook op wat ruwere ondergronden. Ook met zijn excellente bestendigheid tegen veroudering, temperatuur en weersinvloeden, zorgt dit merktape van de firma Lohmann voor een positieve productie.

Het DC 5016 wordt o.a. veel toegepast bij de eindmontage in de meubelindustrie. Hierbij worden profielen en kunststof delen zelfklevend gemaakt. Met het acryllijm als basis, is het DuploColl 5016 multifunctioneel, zoals in de Sign industrie en het bevestigen van  buitenspiegels.

Lijm

De zwarte PE-foamdrager van het DuploColl 5016 is ca 0,45 mm dik en is aan beide zijden volledig voorzien van een gemodificeerd acrylaat. Het gebruikte acryl en het PE foam zijn zeer goed bestand tegen tegen UV- en andere weersomstandigheden. Daardoor is dit foamtape ook zeer geschikt voor outdoor toepassingen. Door de tevens zeer hoge weerstand tegen weekmakers en veroudering, vergeelt het foam niet en blijft altijd elastisch.

DuploCOLL 5015 kan duurzaam in temperaturen tussen -40 °C en +95 °C ingezet worden, zonder aan kleefkracht in te boeten. Ook onder temperatuurschommelingen houdt het foamtape betrouwbaar. De totale dikte van de liner, lijm en drager is ca. 0,53 mm.

Tips & Hints

Ondanks de hoge aanvangskleefkracht, wordt de maximale belastbaarheid pas na uithardingstijd van 24 uur bereikt. Wacht u daarom met een maximale belasting van de te verlijmen objecten.

Oppervlakte dient droog, schoon en stofvrij te zijn om een optimale adhesie te verkrijgen

Voorbeelden van toepassing

  • Zelfklevend maken van behandeld of geborsteld kunststof of staalprofielen in de interieurindustrie
  • Montage van auto binnen –en buitenspiegels in kunststofbehuizing
  • Eindmontage in Sign- en meubelindustrie

Kwaliteitskenmerken

Na het verlijmen van glas of spiegels met het Lohmann 5016, dient de kleefstof ook als splinterbescherming bij breuk en minimaliseert daarmee de kans op verwonding.

Afmetingen

Breede x Lengte Verpakkingseenheid
6 mm x 50m 50 Rollen
9 mm x 50 m 33 Rollen
12 mm x 50 m 25 Rollen
15 mm x 50 m 20 Rollen
19 mm x 50 m 16 Rollen
25 mm x 50 m 12 Rollen
30 mm x 50 m 10 Rollen
38 mm x 50 m 8 Rollen
50 mm x 50 m 6 Rollen

Opmaak

DuploCOLL 5016 ligt naar binnen gewikkeld op een stevige kartonnen rolkern, waarvan de binnendiamter 3 inch bedraagt (76 mm).

Specials

Op aanvraag leveren wij u het DuploCOLL 5016 gesneden als tape-strook in elk gewenste lengte, als strook aan strook op rol of los verpakt als stansdeel in speciale vorm.

Gratis sample

Graag sturen wij u een gratis sample van het DuploCOLL 5016. Neem nu contact met ons op!

Prijs en levertijd

Heeft u nog vragen? Onze specialisten beantwoorden u graag ook met betrekking tot prijs en levertijd via telefoonnummer 0031 (0) 20 7400 599 of per email naar info@kleeftechniek.nl

Neem nu contact met ons op en ontvang een geheel vrijblijvende offerte.