• Persoonlijk advies
 • Korte levertijden
 • Maatwerk

Acryl Bond TapeKK 7410

 • 1
Hoogwaardig tape uit acrylaat - KK 7410
Referenties
 • Zeer hoge kleefkracht
 • Afdichtend
 • Glashelder

Datasheet KK 7410 (PDF)

Contact & advies

Tel: +31 20-7400599

Online - aanvraagformulier
productbeschrijving

U bent op zoek naar een zeer hoogwaardig en sterk dubbelzijdig tape? Ons KK 7410 Acryl Bond tape is speciaal ontwikkeld voor veeleisende industriële toepassingen. Dankzij een zeer hoge aanvangs-en eindkleefkracht en de bestendigheid tegen diverse spanningen die op het tape werken, is dit een zeer geliefd tape in vele industrieën, zoals bijvoorbeeld de Aerospace, automotive, electronische, offshore en sign-industrie. Door de enorme prestatie die dit glastape levert, worden mechanische verbindingen verbinding vervangen. denk hierbij aan schroeven, spijkeren, nieten en lassen. Gevolg hiervan zijn vele voordelen:

 • Geen beschadigingen door boren en nieten
 • Flexibiliteit in gebruikte oppervlaktes door het zeer transparante karakter van het tape
 • Verminderde belasting door gelijkmatige krachtverdeling
 • Reducering van gewicht en daardoor minder kosten

In tegenstelling tot de meeste dubbelzijdige tapes heeft dit acryltape geen drager waar de lijm op aangebracht is. Dit glasheldere acrylaattape is puur geperst acryllijm. Kenmerkend voor deze lijmmassa, is de zeer krachtige directe hechting en uiteindelijk duurzame kleefkracht.  Voor een diversiteit aan te verbinden oppervlaktes , heeft het acryl bond zich al bewezen.

Door de elasticiteit en de dikte van het materiaal, waarborgt dit zeer special tape een volledige verlijming en gelijkmatige spanningsverdeling.

Lijm

Dit hoogwaardige tape bestaat uit een geschuimd puur acrylaat.  Tot de voordelen van deze lijm, hoort een zeer sterke aanvangskleefkracht, ook op ruwe of oneffen ondergronden.

Door de cohesie van het acrylaat, kan dit tape van de meeste gladde oppervlaktes weer residu-vrij afgenomen worden.

Dankzij de temperatuur bestendigheid, kan dit foamtape ook bij temperaturen tussen 40°C tot 90°C ingezet worden. Voor kortere tijd kan het acrylbond tape zelf tot 150°C.

Tips en hints

De maximale eindkleefkracht wordt pas na enkele uren bereikt. Door warmte en gelijkmatige druk, zal de maximale kleefkracht sneller bereikt worden en de visco-elasticiteit zal optimaal zijn.

Voorbeelden van toepassingen

 • Verlijmen en afdichten van ramen en deuren
 • Montage van plaat en signwerk
 • Verbinden van carrosserie onderdelen

Kwaliteitskenmerken

Door zij uitstekende UV bestendigheid- en duurzaamheid, blijft de acryltape ook bij langdurige toepassingen en onder invloed van zonnestralen, glashelder. Daardoor is het zogenaamde glastape zeer geschikt voor binnen als ook voor buitentoepassingen. Tevens is het acrylbond niet gevoelig voor chemicaliën, weekmakers en vocht.

Afmeting

Breede 6,0 mm 9,0 mm 12 mm 15 mm 19 mm 25 mm
Dikte 1,0 mm

Wij leveren u Acryl Bond tape met toenemende dikte:

Artikel-Nr. KK 7415 KK 7420 KK 7425 KK 7430
Dikte 1,5 mm 2,0 mm 2,5 mm 3,0 mm

Opmaak

Het zeer transparante acrylfoamtape is afgedekt met een rode PE-Folie. Het tape is op een 3 Inch kern gewikkeld met 76 mm doorsnee. Het aantal loopmeter per rol is bij de 1,0 mm dikke variant, 33 meter. Met een toenemende dikte, zoals hierboven omschreven, zal de rol een minder aantal loopmeters hebben. Om te voorkomen dat de rollen door de viscositeit van het acrylaat aan elkaar gaan kleven, worden deze gescheiden door siliconen schutvellen.

Special Service

Heeft u  Acryl Bond nodig in een special vorm om bijvoorbeeld een embleem of plaatwerk nauwkeurig te verlijmen? Wij leveren u graag vormen op maat, welke wij voor u stansen, snijden of laseren.

Wij helpen en adviseren u graag omtrent elke vraag over Acryl Bond.

Voor precisiewerk, leveren wij het acrylfoam ook in rondjes en stroken op rol.

Het leveren van strook aan strook op rol is bij het acryl bond glastape helaas niet mogelijk, omdat door de viscositeit de stroken zich weer met elkaar zouden verbinden.

Een goed alternatief dat wij hierop kunnen bieden is dat wij het acryl bond met een grotere tussenruimte op rol leveren in stroken.

Gratis samples

Test nu ons acryl Bond, ook wel glastape genoemd! Wij zenden u graag kosteloos samples toe, zodat u zich kunt verzekeren van de kwaliteit

Prijs en levertijd

Onze specialisten staan u graag te woord met vragen over prijs en levertijd via telefoonnummer 0031 (0)20 7400 599 of email naar info@kleeftechniek.nl

Neem nu contact met ons op en ontvang een geheel vrijblijvende offerte!